UHAPŠENIMA SA VRAČARA ODREĐEN PRITVOR DO 30 DANA
Ilustracija, Foto: MUP

HAPŠENJE

UHAPŠENIMA SA VRAČARA ODREĐEN PRITVOR DO 30 DANA

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Objavljeno: 20:25h

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu danas je doneo rešenje kojim je prema okrivljenima N.P., M.I., F.K., S.K. i B.P. određen pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana. Pritvor je prema okrivljenima N.P., M.I., F.K., S.K. i B.P. određen usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoka ili da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, pri čemu je prema okrivljenom N.P. pritvor određen i zbog opasnosti od bekstva. Okrivljenima N.P., M.I., F.K., S.K. i B.P. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela "teško ubistvo", okrivljenom N.P. i izvršenje krivičnog dela "nedoljvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija", dok se okrivljenom M.I. na teret stavlja i izvršenje krivičnog dela "neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Kako je Kurir ranije pisao, sumnja se da su ovi osumnjičeni od početka februara do 10. maja 2024. godine zajedno, sa umišljajem, nabavljali sredstva za izvršenje krivičnog dela "teško ubistvo" na štetu jednog lica, dogovarali se, planirali i organizovali njegovo izvršenje.

F.K. je, kako se sumnja, okupio ostale osumnjičene i dodelio im tačno određene zadatke u cilju izvršenja krivičnog dela, sa kojima su se svi osumnjičeni složili.

U tom cilju iznajmili su tri "štek stana" na Vračaru, zatim vozilo u rentakar agenciji, opservirali su lokaciju na kojoj je planirano izvršenje krivičnog dela, a M.I. je bio zadužen da prodajom opojne droge kokain pribavi novčana sredstva potrebna za pripremu i organizovanje krivičnog dela. Nabavili su pištolj marke "Walther Creed" sa izbrušenim serijskim brojem, pa su u Velikom selu, u njivama iza Dunava 3. maja 2024. godine vršili isprobavanje pomenutog pištolja namenjenog za izvršenje krivičnog dela "teško ubistvo".

Osumnjičeni su sprečeni u izvršenju pripremanog krivičnog dela, od strane policijskih službenika 10. maja 2024. godiine. Kod N.P. je prilikom hapšenja pronađen pištolj marke "Walther Creed" sa izbrušenim serijskim brojem, namenjen izvršenju krivičnog dela. U ležištu pištolja se nalazio jedan metak, dok se u okviru nalazilo još 13 komada metaka.

U garaži porodične kuće M.I. pronađeno je 73,26 grama opojne droge kokain, koju je držao neovlašćeno radi prodaje, kao i vagica za precizno merenje.

Kako je Kurir pisao, sumnja se da je meta kriminalne grupe trebalo da bude Luka Bojović.

01:36

NAKON UBISTVA ĐINĐIĆA KRIMINAL SE PRESELIO SA ULICA U INSTITUCIJE Čanak akcentovao: Znali su da Srbija ne može naći novog čoveka

(Espreso/kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.